05 de març 2015

La convivència entre advocat i mediador a debat al Col·legi d’advocats de Sant Feliu




Joan F- López i Paqui Soriano han presentat al col·legi d’advocats de Sant Feliu, el llibre “El abogado en la mediación”. Una publicació que parla sobre les oportunitats que suposa el treball conjunt d’advocats i mediadors en benefici del client. 

“El Abogado en la Mediación” posa sobre la taula un dels debats més vius entorn a la mediació i la seva relació quotidiana amb la pràctica jurídica. Segons Soriano, coautora del llibre, la mediació és un mecanisme de resolució de conflictes eficaç que “retorna als protagonistes la possibilitat de creure en ells mateixos per resoldre els seus problemes”. López, per la seva banda, assegura que aquest instrument cada vegada més utilitzat i promogut per part de les institucions “crea sinèrgies i complicitats professionals amb l’advocat del client durant tot el procés de mediació”. “El nostre objectiu comú és satisfer els interessos del client, i en això coincidim i hem de treballar de manera col·laborativa amb el seu advocat”, explica López.

Catalunya va ser pionera en donar cobertura normativa a aquest mecanisme de resolució alternativa de conflictes on el diàleg i la comunicació són claus per a què les parts puguin arribar a una solució acordada. En aquest sentit, després d’alguns anys d’experiència en l’àmbit civil i mercantil, molts professionals alerten de la necessitat de redefinir el paper de l’assessor jurídic de les persones que acudeixen a mediació i mostrar totes les oportunitats que es poden generar si el treball entre mediador i advocat es realitza des d’un prisma col·laboratiu.
 
Lopéz i Soriano han reaitzat ja  diversos actes en col·legis professionals arreu d’Espanya, sota el segell de l’Editorial Fortalezas. Els autors han presentat el seu llibre a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sant Feliu i preparen un nou acte entorn a la Diada de Sant Jordi a Barcelona. La idea és generar un espai no només dirigit a presentar un material interessant i didàctic, sinó que “ser l’excusa per poder parlar de les oportunitats de la convivència entre l’advocat i el mediador en benefici del client” tal i com han afirmat els autors. 


Nota Premsa.