29 d’abril 2015

"La Mediació intergeneracional" amb l'Aula Cultural de la Gent Gran de Sant Joan Despí

Poques coses et donen tanta satisfacció professional com retornar al teu espai de treball anys després, amb una dinàmica diferent, per poder parlar d'allò que t'apassiona davant d'una gent tan activa i experta.

Gràcies a l'Ajuntament de Sant Joan Despí, i especialment a la Regidoria de Gent Gran per la seva invitació a participar en una de les sessions del Cicle de l'Aula de la Gent Gran d'aquest semestre. Una iniciativa cultural i formativa molt important per a un sector de la població cada vegada més activa i inquieta.

24 d’abril 2015

Nueva presentación del libro. #ElAbogadoenlaMediacion

En esta ocasión, coincidiendo con la Diada de Sant Jordi en Cataluña, tuvimos el placer de presentar nuestro libro El Abogado en la Mediación en la Librería La Jurídica de Barcelona, contando con gente excepcional y grandes profesionales entre el público. Mil gracias a todos y cada uno de vosotros, y ala organización por parte de Pedro de la emblemática Librería y de Capi, nuestra genial Editora.





21 d’abril 2015

Som molts els creients. Som moltíssims els practicants.

A aquells que ens dediquem a mediació, en l'àmbit professional, formatiu o divulgatiu, se'ns sobreentén una certa sensibilitat. Sensibilitat i empatia vers les parts o clients: analitzem la situació dels seus sentiments, el nivell i qualitat de la comunicació entres elles... Quan tractem amb clients en temes de família, d'herències, contractuals o inclús empresarials, sabem que hi ha una part emocional que hem de treballar qualsevol que sigui el nostre mètode o les tècniques utilitzades. 

No obstant, hi ha molts que a més afegim una altra sensibilitat: la social. Conceptes com "societat", "treball comunitari", "cultura de la pau", "valors", "ètica", "comunicació emocional", "aposta pel diàleg i la concòrdia", són elements clau en la nostra vida quotidiana, i també en la vessant professional. I és que, personalment crec, que el mediador/a té una responsabilitat comunitària amb la seva feina. És part, ha de ser-ho, d'un engranatge d'agents socials que impulsen una altra manera d'entendre la convivència i les relacions entre els ciutadans i ciutadanes. 

Sense paraules ens deixa episodis com el succeït ahir en una escola de Barcelona. La infància i la joventut són públic objectiu fonamental de la nostra feina. Des del foment de la mediació escolar, fins al paper que els hi donem en el procés mediador. I en aquesta feina, d'altres professionals també estan treballant els elements intrínsecs a l'eina de la mediació, cada dia. Potser moltes vegades sense que pares, mares, joves/infants o ells mateixos, hi siguin conscients: em refereixo al professorat i als educadors en el temps de lleure. 

Avui, com cada dia, vull fer arribar el meu agraïment a la tasca que realitza de manera quotidiana la comunitat educativa i els educadors a les aules i fora d'elles. I els animo a continuar treballant en aquest sentit, apostant per la coresponsabilitat des dels més petits, pel compromís, per l'empatia, per la presa de decisions i assumpció de conseqüències, per l'autonomia i el reconeixement del diferent, per la comprensió i la negociació, pel diàleg, per la consciència social. 

Gràcies. 
Aquells que creiem en una societat madura i compromesa, estem amb vosaltres en aquests durs moments. 

18 d’abril 2015

Te esperamos el 23 de abril

Cuando nos decidimos a emprender esta aventura no pensamos encontrar tanta gente interesada en nuestro libro. El próximo jueves 23 de abril, Diada de Sant Jordi en Cataluña, tendremos el placer de presentar #elabogadoenlamediacion en la Librería La Jurídica de Barcelona.

El reconocimiento del Ilustre Colegio de Abogados de Barcelona en su Congreso de Mediación, y la acogida en los diferentes colegios profesionales a los que hemos llevado nuestro libro únicamente nos motiva a seguir trabajando y encontrando nuevas pistas para la divulgación de la mediación y el poder de la comunicación y el diálogo.

Hoy, cómo ayer, recordamos y hacemos patente nuestra dedicatoria a los compañeros/as del màster dónde descubrimos el apasionante mundo de la mediación.

"Este libro verá su luz gracias al impulso y acompañamiento callado y seguramente inconsciente de nuestros Joans, de nuestros Jordis, de nuestras Patrícies, de nuestras Montses, de nuestra Josefina, de nuestra Ana Belén, de nuestra Àngela, de nuestra María, de nuestra Roser, nuestra Maria José, nuestra Renata, nuestro Lluís, nuestra Noelia, y muy especialmente de nuestro Marcos.

Gracias a su confianza, a su estímulo y a su cariño incondicional hemos convertido una actividad en una pasión.

Sabéis que sois los mejores".

Un libro que nace desde el cariño y desde el rigor. Con ansias de evolucionar y mejorar, con ganas de dejar miel en la boca. Si venís a conocerlo, compartiremos experiencias, dudas e ideas. Todo ventajas! :)